WordPress Admin Panelini Türkçe Yapma

Günümüzde oldukça yaygın olan WordPress’in türkçe dil desteği olmasına rağmen birçok kullanıcı tarafından İngilizce dilinde kurulmaktadır. Bu durum en çok host firmasında bulunan hızlı wordpress kurulumları tercih edildiğinde ortaya çıkar. Peki wordpress dosyalarını silip tekrar kurmadan admin panelini yani yönetim panelini nasıl türkçe yapıyoruz ondan bahsedeceğiz. İngilizce kurulan wordpressi çok basit bir kaç işlemle Türkçe yapmak aslında sanıldığı kadar karmaşık değil. Bu anlatacağımız işlemle wordpressi silip tekrar kurmak zorunda kalmadan kolayca Türkçe yapabileceksiniz. WordPress’i Türkçe yapmak için aşağıdaki 2 adımı uygulayın.


Birinci adımda bütün dosyaları kopyalayıp sunucunuzda “/wp-content/languages/” klasörünün içine atın. Eğer “languages” adında bir dizin bulunmuyorsa oluşturun.
İkinci adımda wp-config.php dosyanızı metin düzenleyicide açıp define ('WPLANG', ); yazan kısmı; define ('WPLANG', 'tr_TR'); şeklinde değiştirin.
wp-config.php dosyanızı sunucunuza tekrar yükleyin. Artık WordPress’iniz Türkçe.

Not: Bu düzenleme sadece wordpress’in Türkçe olmasını sağlar. Kullandığınız temaların Türkçe olmasını sağlamaz. Bazı arkadaşlarımız bu yöntemi temaları Türkçeleştirmek için kullanmaya çalışabilirler. Sonuç başarısız olacaktır.

0 yorum:

Copyright © 2011- PhtmlDrive
Tüm Hakları Saklıdır Kesinlikle İzinsiz Kopyalanamaz.. PHtmlDrive`da Yayınlanan Görseller ve Yazılar Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz... Tema Yapımı ©
PHtmlDrive